Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
moorm
|
Elküldve: 2007 Márc. 11 Vasárnap 19:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszike Mindjárt megpróbálkozom vele...  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
moorm
|
Elküldve: 2007 Márc. 11 Vasárnap 23:02 Hozzászólás témája: |
|
|
Beírtam a kódot, de semmi, állíndóan hibaüzenetet ír ki! A zh meg csak közeledik  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wlaszi "az autista" ;)
Csatlakozott: 2003.11.09. Vasárnap 1:00 Hozzászólások: 1687 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007 Márc. 11 Vasárnap 23:05 Hozzászólás témája: |
|
|
moorm írta: |
Beírtam a kódot, de semmi, állíndóan hibaüzenetet ír ki! A zh meg csak közeledik  |
én is, és muködik
Gondolom az "SQL>"-t nem írtad bele...az csak a sor elejét jelzi... |
|
Vissza az elejére |
|
 |
moorm
|
Elküldve: 2007 Márc. 12 Hétfő 08:30 Hozzászólás témája: |
|
|
SQL> grant any view to scott;
grant any view to scott
*
Hiba a(z) 1. sorban:
ORA-00990: hiányzik vagy nem megengedett a jogosultság
A 2. sor után mindig ezt írja ki. Nekem a virtuális gépen fut az oracle és scott/tiger -rel lépek be. A másik gépemen a cd-rol telepített oracle fut (system/gazda jelszóval), de ott is ez a helyzet. Se megnézni, se létrehozni nem lehet nézettáblát. A tanárok meg olyan kézségesen "segítenek", hogy egy e-mailemre sem voltak hajlandóak eddig válaszolni Majd csak lesz valami... |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wlaszi "az autista" ;)
Csatlakozott: 2003.11.09. Vasárnap 1:00 Hozzászólások: 1687 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007 Márc. 12 Hétfő 12:20 Hozzászólás témája: |
|
|
moorm írta: |
SQL> grant any view to scott;
grant any view to scott
*
Hiba a(z) 1. sorban:
ORA-00990: hiányzik vagy nem megengedett a jogosultság
A 2. sor után mindig ezt írja ki. Nekem a virtuális gépen fut az oracle és scott/tiger -rel lépek be. A másik gépemen a cd-rol telepített oracle fut (system/gazda jelszóval), de ott is ez a helyzet. Se megnézni, se létrehozni nem lehet nézettáblát. A tanárok meg olyan kézségesen "segítenek", hogy egy e-mailemre sem voltak hajlandóak eddig válaszolni Majd csak lesz valami... |
ehh jogos, én vagyok a béna, 20 másodpercen belül képtelen vagyok leírni ugyanazt
Kód: |
SQL> grant create any view to scott; |
így már biztos megy...és bocsika az elozoért. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
moorm
|
Elküldve: 2007 Márc. 12 Hétfő 22:34 Hozzászólás témája: |
|
|
Engedélyezte ... nem gondoltam volna, hogy valaha ilyesminek fogok örülni... Köszönöm a segítséget!  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wlaszi "az autista" ;)
|
Elküldve: 2007 Márc. 13 Kedd 23:32 Hozzászólás témája: |
|
|
A március 21.-ei (szerda) 19:00-ás idopont eldolt, tehát akkor lesz a Nagy István-féle konzultáció. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Alina
|
Elküldve: 2007 Márc. 19 Hétfő 22:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Helló!
Ha valakinél esetleg lennének múltévi elso nagy ZH kérdéssorok kérjük ne tartsa vissza:-) |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Atis
Csatlakozott: 2004.09.26. Vasárnap 13:21 Hozzászólások: 16 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007 Márc. 31 Szombat 19:16 Hozzászólás témája: |
|
|
Hali!
Melyik nap lesz az adatbázis pótzh? mert az nincs kiírva a fooldalon. Mi szerint lesznek beoszva a kiírt csoportok? tankör? és tényleg este? |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wlaszi "az autista" ;)
|
Elküldve: 2007 Márc. 31 Szombat 19:22 Hozzászólás témája: |
|
|
Atis írta: |
Hali!
Melyik nap lesz az adatbázis pótzh? mert az nincs kiírva a fooldalon. Mi szerint lesznek beoszva a kiírt csoportok? tankör? és tényleg este? |
jogos, mivel még az órán írtam ki és kicsit "megzavart" a hírtelen jött észosztás, kimaradt a lényeg, mindjárt javítom.
Amúgy a dátum 1 héttel a konzultáció után, tehát 18.-a. A csoportbeosztásnak semmilyen hivatalos rendje nem lesz, legalábbis én ezt vettem ki NI szavaiból, másszóval, hogy egy kollegát idézzek: "az erosebb kutya b***ik"...
Tényleg este  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wlaszi "az autista" ;)
|
Elküldve: 2007 Ápr. 02 Hétfő 01:19 Hozzászólás témája: |
|
|
sztornó, most kaptam levelet, hogy frissült az orakulum. Namármost abban az áll, hogy a csoportokba Soltész Mariannánál lehet jelentkezni.
egy apró felvetés ezzel kapcsolatban: akinek megvan Mariann valamilyen publikus elérhetosége (pl email), az legyen olyan jó és árulja el, hogy kiírhassam az infó mellé... |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wlaszi "az autista" ;)
|
Elküldve: 2007 Máj. 07 Hétfő 20:48 Hozzászólás témája: |
|
|
online beszámoló az AB konzultációról:
3 példa van, ebbol ketto megtalálható az orakulum archívokban mint korábbi 2.nagyZH A1 és A3as példa, illetve A2-es példaként az alábbi (a megoldás nemtudom jó-e, mert ott még nem járunk, csak én firkantottam, lefutott...egyebet nem tudok mondani ):
Kód: |
--A2
--Készítsen interaktív script programot, amely a felhasználó által megadott dolgozó helyét megmutatja részlegében
--egy olyan dolgozói rangsorban, melyet az elnök és a dolgozó fizetéskülönbsége alapján állít elo.
CREATE VIEW test AS
SELECT e.ename,
e.deptno,
e.job,
e.sal,
(SELECT b.sal FROM emp b WHERE job = 'PRESIDENT')-e.sal AS fizdiff
FROM emp e;
ACCEPT melos PROMPT "Adja meg a dolgozó nevét: "
SELECT test.ename,
test.deptno,
test.job,
test.fizdiff,
test.sal,
RANK() OVER (PARTITION BY test.deptno
ORDER BY test.fizdiff ASC) AS Rangsor
FROM test
WHERE test.ename = UPPER('&melos');
DROP VIEW test;
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Alina
|
Elküldve: 2007 Máj. 14 Hétfő 09:10 Hozzászólás témája: |
|
|
Szabó Zsolti csoportjainak kinn vannak a ZH jegyek,a megajánlott is. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Curse
|
Elküldve: 2007 Máj. 14 Hétfő 11:42 Hozzászólás témája: |
|
|
Írtam Zsoltinak mailt tegnap, mert pár dolog nem világos. Mondjuk még most sem.... Megkért, hogy továbbítsam a válaszát a többieknek. Íme:
Szabó Zsolt írta: |
Az én csoportomból akinek nincs meg a félévese, holnaptól tolem átveheti
(3.02). Ezután újra az egészet kell leadni. |
Tehát ez azt jelenti, hogy új cd, új nyomtatás, nem elég csak a hibás dolgokat javítani és csak azt beadni. Mindent újra kell.
Szabó Zsolt írta: |
- Vizsgázni csak aláírás birtokában lehet.
- Aláírás pótlással azonos napon NEM lehet vizsgázni.
- Az aláírás pótlási idopont ADOTT, más idopontban NEM lehet megtenni. |
Ez azért érdekes, mert:
- Neptunban nincs kiírva aláíráspót
- az Orakulumon viszont van egy ilyen, hogy:
05.18 (P) AKT (1.Vizsga + 1.és 2.nZH pótlása + pót FF-beadás) 9:00-13:00 [1.13, 1.14 , 2.20 labor]
Eszerint igencsak egyszerre van a pótFF és a vizsganap. Ugye mióta 'megjavult' a Neptun, azóta 'aláírás megtagadva' esetére mindig kiírnak egy aláíráspótot, de itt ennek nyoma sincs.
Én ezt úgy értelmezem, hogy máj 18-án ha leadom az FF-t akkor semmiképp sem lehet vizsgázni. Magyarul 1 vizsgaalkalomnak annyi is azonnal...
Ha valaki másképp látja, légyszi írja le...
Azt sem ártana tudni, hogy akkor a Neptunban jelentkezzünk a pénteki normál vizsgára, vagy ne. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Max kihasználtság Ádám
|
Elküldve: 2007 Máj. 14 Hétfő 12:08 Hozzászólás témája: |
|
|
Én sem értem ezeket a dolgokat, kicsit azért konkrétabban is megfogalmazhatta volna a válaszát, mert ebbol tényleg nem derül ki, hogy pl nekem akinek nem lett meg a második nagy zh-m mikor kell mennem pótolni pénteken! Mert a megadott intervallum nem túl egyértelmu és elég tág ami azt illeti...
Meg aztán h jelentkezzek fel a neptunban aláíráspótra mikor nincs is kint ilyen tétel, melyik terembe kell mennem, mikor??
Ezekre a kérdésekre én sem találtam választ... |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|