Üdvözöl a Gazdinfo Portál  Gy.I.K.Gy.I.K.         CsoportokCsoportok         KeresésKeresés       ProfilProfil     
   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned         BelépésBelépés
regisztráció   Regisztráció [ Főoldal ]     [ Hírek ]     [ Letöltések ]     [ Fórum ]     [ Galéria ]     [ Egyéb infók ]     [ KIN-Kupa ]     [ Könyvajánló ]   
Adatbázis-kezelés
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tanulmányok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
moorm

HozzászólásElküldve: 2007 Márc. 11 Vasárnap 19:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszike Smile Mindjárt megpróbálkozom vele... Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
moorm

HozzászólásElküldve: 2007 Márc. 11 Vasárnap 23:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Beírtam a kódot, de semmi, Sad állíndóan hibaüzenetet ír ki! A zh meg csak közeledik Shocked
Vissza az elejére
wlaszi
"az autista" ;)

HozzászólásElküldve: 2007 Márc. 11 Vasárnap 23:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

moorm írta:
Beírtam a kódot, de semmi, Sad állíndóan hibaüzenetet ír ki! A zh meg csak közeledik Shocked

én is, és muködik Smile
Gondolom az "SQL>"-t nem írtad bele...az csak a sor elejét jelzi...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
moorm

HozzászólásElküldve: 2007 Márc. 12 Hétfő 08:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

SQL> grant any view to scott;
grant any view to scott
*
Hiba a(z) 1. sorban:
ORA-00990: hiányzik vagy nem megengedett a jogosultság

A 2. sor után mindig ezt írja ki. Nekem a virtuális gépen fut az oracle és scott/tiger -rel lépek be. A másik gépemen a cd-rol telepített oracle fut (system/gazda jelszóval), de ott is ez a helyzet. Sad Se megnézni, se létrehozni nem lehet nézettáblát. A tanárok meg olyan kézségesen "segítenek", hogy egy e-mailemre sem voltak hajlandóak eddig válaszolni Sad Majd csak lesz valami...
Vissza az elejére
wlaszi
"az autista" ;)

HozzászólásElküldve: 2007 Márc. 12 Hétfő 12:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

moorm írta:
SQL> grant any view to scott;
grant any view to scott
*
Hiba a(z) 1. sorban:
ORA-00990: hiányzik vagy nem megengedett a jogosultság

A 2. sor után mindig ezt írja ki. Nekem a virtuális gépen fut az oracle és scott/tiger -rel lépek be. A másik gépemen a cd-rol telepített oracle fut (system/gazda jelszóval), de ott is ez a helyzet. Sad Se megnézni, se létrehozni nem lehet nézettáblát. A tanárok meg olyan kézségesen "segítenek", hogy egy e-mailemre sem voltak hajlandóak eddig válaszolni Sad Majd csak lesz valami...

ehh jogos, én vagyok a béna, 20 másodpercen belül képtelen vagyok leírni ugyanazt Smile
Kód:
SQL> grant create any view to scott;

így már biztos megy...és bocsika az elozoért.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
moorm

HozzászólásElküldve: 2007 Márc. 12 Hétfő 22:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Engedélyezte Very Happy ... nem gondoltam volna, hogy valaha ilyesminek fogok örülni... Köszönöm a segítséget! Smile
Vissza az elejére
wlaszi
"az autista" ;)

HozzászólásElküldve: 2007 Márc. 13 Kedd 23:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A március 21.-ei (szerda) 19:00-ás idopont eldolt, tehát akkor lesz a Nagy István-féle konzultáció.
Vissza az elejére
Alina

HozzászólásElküldve: 2007 Márc. 19 Hétfő 22:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Helló!

Ha valakinél esetleg lennének múltévi elso nagy ZH kérdéssorok kérjük ne tartsa vissza:-)
Vissza az elejére
Atis

HozzászólásElküldve: 2007 Márc. 31 Szombat 19:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hali!

Melyik nap lesz az adatbázis pótzh? mert az nincs kiírva a fooldalon. Mi szerint lesznek beoszva a kiírt csoportok? tankör? és tényleg este?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
wlaszi
"az autista" ;)

HozzászólásElküldve: 2007 Márc. 31 Szombat 19:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Atis írta:
Hali!

Melyik nap lesz az adatbázis pótzh? mert az nincs kiírva a fooldalon. Mi szerint lesznek beoszva a kiírt csoportok? tankör? és tényleg este?

jogos, mivel még az órán írtam ki és kicsit "megzavart" a hírtelen jött észosztás, kimaradt a lényeg, mindjárt javítom.

Amúgy a dátum 1 héttel a konzultáció után, tehát 18.-a. A csoportbeosztásnak semmilyen hivatalos rendje nem lesz, legalábbis én ezt vettem ki NI szavaiból, másszóval, hogy egy kollegát idézzek: "az erosebb kutya b***ik"...

Tényleg este Smile
Vissza az elejére
wlaszi
"az autista" ;)

HozzászólásElküldve: 2007 Ápr. 02 Hétfő 01:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sztornó, most kaptam levelet, hogy frissült az orakulum. Namármost abban az áll, hogy a csoportokba Soltész Mariannánál lehet jelentkezni.

egy apró felvetés ezzel kapcsolatban: akinek megvan Mariann valamilyen publikus elérhetosége (pl email), az legyen olyan jó és árulja el, hogy kiírhassam az infó mellé...
Vissza az elejére
wlaszi
"az autista" ;)

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 07 Hétfő 20:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

online beszámoló az AB konzultációról:

3 példa van, ebbol ketto megtalálható az orakulum archívokban mint korábbi 2.nagyZH A1 és A3as példa, illetve A2-es példaként az alábbi (a megoldás nemtudom jó-e, mert ott még nem járunk, csak én firkantottam, lefutott...egyebet nem tudok mondani Smile ):
Kód:

--A2
--Készítsen interaktív script programot, amely a felhasználó által megadott dolgozó helyét megmutatja részlegében
--egy olyan dolgozói rangsorban, melyet az elnök és a dolgozó fizetéskülönbsége alapján állít elo.

CREATE VIEW test AS
SELECT e.ename,
e.deptno,
e.job,
e.sal,
(SELECT b.sal FROM emp b WHERE job = 'PRESIDENT')-e.sal AS fizdiff
FROM emp e;

ACCEPT melos PROMPT "Adja meg a dolgozó nevét: "

SELECT test.ename,
test.deptno,
test.job,
test.fizdiff,
test.sal,
RANK() OVER (PARTITION BY test.deptno
   ORDER BY test.fizdiff ASC) AS Rangsor
FROM test
WHERE test.ename = UPPER('&melos');

DROP VIEW test;
Vissza az elejére
Alina

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 14 Hétfő 09:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szabó Zsolti csoportjainak kinn vannak a ZH jegyek,a megajánlott is.
Vissza az elejére
Curse

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 14 Hétfő 11:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Írtam Zsoltinak mailt tegnap, mert pár dolog nem világos. Mondjuk még most sem.... Megkért, hogy továbbítsam a válaszát a többieknek. Íme:

Szabó Zsolt írta:
Az én csoportomból akinek nincs meg a félévese, holnaptól tolem átveheti
(3.02). Ezután újra az egészet kell leadni.

Tehát ez azt jelenti, hogy új cd, új nyomtatás, nem elég csak a hibás dolgokat javítani és csak azt beadni. Mindent újra kell.

Szabó Zsolt írta:

- Vizsgázni csak aláírás birtokában lehet.
- Aláírás pótlással azonos napon NEM lehet vizsgázni.
- Az aláírás pótlási idopont ADOTT, más idopontban NEM lehet megtenni.

Ez azért érdekes, mert:
- Neptunban nincs kiírva aláíráspót
- az Orakulumon viszont van egy ilyen, hogy:

05.18 (P) AKT (1.Vizsga + 1.és 2.nZH pótlása + pót FF-beadás) 9:00-13:00 [1.13, 1.14 , 2.20 labor]

Eszerint igencsak egyszerre van a pótFF és a vizsganap. Ugye mióta 'megjavult' a Neptun, azóta 'aláírás megtagadva' esetére mindig kiírnak egy aláíráspótot, de itt ennek nyoma sincs.
Én ezt úgy értelmezem, hogy máj 18-án ha leadom az FF-t akkor semmiképp sem lehet vizsgázni. Magyarul 1 vizsgaalkalomnak annyi is azonnal... Sad

Ha valaki másképp látja, légyszi írja le...

Azt sem ártana tudni, hogy akkor a Neptunban jelentkezzünk a pénteki normál vizsgára, vagy ne.
Vissza az elejére
Max kihasználtság Ádám

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 14 Hétfő 12:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én sem értem ezeket a dolgokat, kicsit azért konkrétabban is megfogalmazhatta volna a válaszát, mert ebbol tényleg nem derül ki, hogy pl nekem akinek nem lett meg a második nagy zh-m mikor kell mennem pótolni pénteken! Mert a megadott intervallum nem túl egyértelmu és elég tág ami azt illeti...
Meg aztán h jelentkezzek fel a neptunban aláíráspótra mikor nincs is kint ilyen tétel, melyik terembe kell mennem, mikor??
Ezekre a kérdésekre én sem találtam választ...
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Időzóna: (UTC +1 óra) [DST bekapcsolva]
   Tartalomjegyzék -> Tanulmányok
9 / 14 oldal Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Következő

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.